perjantai 22. syyskuuta 2017

Ikkunassa merenpohjan salainen lipas















































































Tänään Lahtelaisen Marakattimarssi Shopin ikkunaan rautatienkadulla tulvahti aalto Meren alalokerosta.

Ikkunassa julisteen kanssa roikkuvat nyt vessapaperirullista leikatut lehdet, syksy kun on. Ikkunalaudalla on pieni maisemarasia "Merenpohjan salainen lipas", jossa ohuen pitsiset korallit kasvavat nappien seasta. Ai miksi vessapaperirullia? Oikeastaan syy siihen on Meren alalokeron visuaalista maailmaa tehtäessä esiin noussut lause "kaikki on materiaalia". Kun lavasteita maalatessa on tapana sutia maalinjämät ja paletinpuhdistus sotkut johonkin, on siinä kätevästi olleet vessapaperirullat apuna, niitähän on joka kodissa. Lehtien sävyissä on siis pieniä vihjeitä värimaailmastamme ja ne ovat pala koko esityksen valmistusprosessia.

Se miksi halusimme juuri Marakattimarssin ikkunaan palan teatteria on nykyihmisten tavoittamisen vaikeus, sähköposteille ja facebook-kutsuille saattaa tulla sokeaksi, kun niitä näkee päivittäin, on helppo ajatella sillä hetkellä, että hei mielenkiintoinen esitys ja unohtaa seuraavassa hetkessä koko juttu. Kun esityksen juliste ja oikea pala esityksen maailmasta tuleekin vastaan näyteikkunassa iltakävelyllä tai kauppaan sisään astuessa voikin kiinnostus herätä toisella tapaa.

Käyhän siis katsomassa paikan päällä ja viivähdä hetki hyvätunnelmaisen Marakattimarssin rauhassa. Tai jos päätät ihan varta vasten lähteä Lahteen teatterimatkailemaan, pidä huoli, että reittisi kulkee tämän kaupan kautta.



Hormihaikara haluaa kiittää Marakattimarssia luovasta yhteistyöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti