perjantai 22. syyskuuta 2017

Langanpätkiä

















































Ompelukoneeseen vaihdetaan neula, taas. Sillä on ommeltu: etuperin, takaperin, vikatikkiä ja evävaletta, leipä- kahvi- muovi- ja yrttiruukunpussia. Vieläkö pysyy alalanka kärryillä ja vieläkö menee läpi? On ommeltu evää, kiveä, kasvia ja purettua nahkakassia. Seuraavaksi naulataan, maalataan, hiotaan, porataan ja moottorisahan kahvaan tarttuu eräs rohkea.

Kirjoitti Hormihaikaran Mari 4. syyskuuta. Nyt ei enää tartuta moottorisahaan, vaan tehdään viimeisiä puuttuvia esityksen osasia. Niitä on vielä paljon.

Joka päivä on tapana tökätä ompeluneulalla vahingossa sormeen, käsinompelu on tullut hyvinkin tutuksi. Välillä on pakko laittaa ryhti kuntoon ja lähdettävä ulkoiluttamaan päätään raittiissa ulkoilmassa, ettei selkä muuttuisi aivan kyttyräksi. Viimeksi tänään vaihdettiin taas neula ompelukoneeseen ja siivottiin sinne tänne unohtuneita langanpätkiä pois. Lounaaksi oli maailman parasta pastaa, vaan mikäpä se siinä annoksen päällä istuskeli, musta ompelulangan pätkä ihan muina lankoina katseli meitä syöjiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti